Budiměřice - Všejany 2:1, (1:0)

27.04.2010 10:25

    Fotbalisté TJ Sokola Všejany odcestovali v rámci 18. kola sezony 2009/2010, III. třídy okresní soutěže, na hřiště Budiměřic. Pro oba celky to byl velice důležitý zápas v boji o záchranu soutěže, kdy výchozí pozici měl lepší celek hostů ze Všejan, který měl v tabulce o jeden bod více než domácí tým Budiměřic. Na druhou stranu měl hostující tým nevýhodu v podobě absence dvou hráčů základní sestavy, když si kapitán týmu Šáfr odpykává disciplinární trest na tři zápasy nepodmíněně a tak musel jen přihlížet zápolení svých spoluhráčů na hřišti. Tím druhým chybějícím hráčem byl střelec dvou branek v předešlém utkání se Slovčí A. Michl, kterého nepustily do utkání pracovní povinnosti.

    Budiměřice od úvodu utkání dostali svého soupeře pod tlak. Byl to především bojovný zápas o každý metr hřiště, který byl navíc velice fyzicky náročný. Domácí tým nastřelil už v prvním poločase dvě břevna, ale ani hostující tým nezůstal pozadu a zahrozil několika nebezpečnými protiútoky, ze kterých se mu bohužel nepodařilo vytěžit branku. A tak zlomový okamžik přišel ve 43. minutě utkání, kdy si hostující hráč Všejan Bárta počínal dosti nešikovně v souboji se svým bývalým spoluhráčem z Jíkve Kubínem a přivodil si těžký výron kolene a musel být odnesen ze hřiště na nosítkách. Takřka z následující akce se podařilo domácímu týmu Budiměřic skórovat a uštědřili tak soupeři tvrdou ránu pod pás v podobě branky do šatny.

    Druhá půle se už nesla v duchu zahazování šancí domácího celku, který nebyl schopen z řady vyložených příležitostí vytěžit uklidňující gól. Hostující tým Všejan už jen spíše bránil a spoléhal na útočné duo Ďurač, Krátký podporované kapitánem týmu Bouškou, jestli se nevydaří alespoň jedna brejková situace, která by hostujícímu týmu přinesla cennou remízu. Bohužel 10 minut před koncem utkání jinak dobře hrající Vrbka pokazil rozehrávku, a z následného protiútoky hosté přidali druhý gól, který utkání rozhodl. Takže následně odpískaný pokutový kop za nedovolený zákrok na kapitána týmu Boušku a proměněné penaltě Krátkým, hrajícím poprvé v jarní části sezony, nezměnily nic na porážce celku TJ Sokola Všejany.

Branka: Krátký 

TJ Sokol Všejany: A. Matyásko – L. Michl, Kubín, Vrbka, Suk – Bárta (Krátký), Mádle (Řehoř), Říha, Rybář – Bouška, Ďurač

Napsal V. Bárta (tiskový mluvčí, manager pro styk s veřejností, vedoucí marketingového oddělení)

Zpět